Тотнъм се измъчи, но все пак надви Мидълзбро с 1:0 у дома, за да подобри актива си до 50 точки и да остане на 9 от лидера Челси. 

Лондончани имаха предимство през цялото време, но стигнаха само до едно попадение и затова в края имаше и нервни моменти. 

Домакините натиснаха още от началото и Хюн Мин Сон бе изведен отлично от Деле Али, но ударът му бе спасен от Валдес. Малко след това Ериксен пусна отлична топка на пътя на Али, който от чиста позиция прати топката покрай вратата. 

Хари Кейн на три пъти пропусна да се възползва от добри центрирания от фланговете и макар и да отбеляза при една ситуация, бе в очевидна засада, така че голът логично не бе зачетен. 

Шпорите изпълниха няколко корнера и имаха предимство, но все нещо не им достигаше, за да отбележат. Гостите от своя стана рядко атакуваха, който най-добрата ситуация за тях бе още в началото, когато Негредо стреля над вратата с глава. 

След почивката ситуацията не се промени. Тотнъм продължи да натиска и в 58-ата минута най-после стигна до гол. Деле Али изведе Сон в наказателното поле, той спря рязко и бе чукнат от защитник, след което падна и спечели дузпа. Хари Кейн не сбърка от дузпата и вкара 14-ия си гол за сезона. 

След това Шпорите потърсиха и втори гол, но така и не стигнаха до него. Ериксен накара Валдес да прави отлично спасяване, а домакините имаха и други ситуации, които не използваха. 

В самия край лондончани едва не бяха наказани. Негредо отклони една топка към свободния Де Роон, който от чиста позиция стреля неточно от въздуха и пропусна да донесе много ценна точка на Боро, който с 21 точки остава сериозно замесен в битката за оцеляване.