Тотнъм направи второ поредно равенство, след като не успя да победи Лестър у дома и двубоят приключи 1:1. 

Шпорите останаха без загуба във Висшата лига, като имат 20 точки, но вече изостават с 3 от местния съперник Арсенал и от Манчестър Сити, които спечелиха своите двубои. 

Шампионите записаха първата си точка далеч от дома след 4 поредни загуби и прекъснаха традицията винаги да губят преди двубой от Шампионската лига. Лисиците имат 12 точки. 


За Тотнъм Маурисио Почетино направи една промяна от равенството с Борнемут, като Винсънт Янсен водеше атаката, а Ерик Ламела седна на пейката. За гостите Джейми Варди действаше в нападение заедно с Шинджи Оказаки. Слимани липсваше. 

В началото домакините доминираха, но добрите ситуации в първите минути не бяха много. Лестър се чувстваше комфортно и спираше атаките на съперника. 

В 25-ата минута Виктор Уаняма получи шанс да вкара, но не успя да отбележи от добра позиция. Лестър обаче не бе безопасен и при една ситуация Варди не съумя да се измъкне, а след това Оказаки стреля с глава над вратата. 

В последните минути на първата част домакините заиграха активно и в 41-ата минута Деле Али стреля в напречната греда след пас на Уокър . 

Така се стигна до 44-ата минута домакините вкараха. Винсънт Янсен бе дръпнат от Хут в наказателното поле и спечели дузпа, която сам реализира. 

Лестър обаче нанесе своя удар малко след паузата. Уаняма върна лошо назад, Варди овладя и подаде към Ахмед Муса, който на далечната греда реализира и направи 1:1. 

Домакините опитаха да реагират и в 59-ата минута при удар на Ериксен се получи рикошет, който едва не заблуди Шмайхел. Лондончани натискаха, но добрите ситуации не бяха много. Янсен стреля опасно от свободен удар, но неточно. 

Отново холандецът бе близо, когато се пребори с Хут, но стреля покрай целта. Последва още една греда, този път на Вертонген в 87-ата минута, който стреля с глава. Дълбоко в добавеното време Уйоа едва не донесе победата на Лестър, но прати топката много близо до целта. 

Тотнъм – Лестър    1:1

1:0    Янсен 44
1:1    Муса 48

Тотнъм: Лорис, Уокър, Дайър, Вертонген, Роуз, Уанямя (87 Уинкс), Дембеле, Ериксен, Али (83 Нкуду), Сон, Янсен
Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган, Хут, Фукс, Кинк, Дринкуотър, Марез (72 Олбрайтън), Муса (68 Шлуп), Варди, Оказаки (78 Уйоа)