Реализатор №1 за сезона във Висшата лига Хари Кейн очаквано не бе особено щастлив след шокиращото 1:5 срещу Нюкасъл вчера, което остави отбора му на трето място и отново зад местния съперник Арсенал. 

Нападателят призна, че тимът му се е провалил в последните мачове от кампанията, но се опита и да остане позитивен и да гледа по-глобално на нещата. 

„Това вероятно бе най-лошото представяне на отбора, в което съм участвал. Все пак като цяло сезонът ни бе фантастичен, но е вярно, че в последните си мачове просто не бяхме достатъчно добри“ заяви Кейн, който след 25-те си гола за кампанията, очаквано попадна в състава на Англия за Евро 2016. 

„Сигурен съм, че за феновете ще бъде трудно, но все пак най-важното е, че през следващия сезон ще играем в Шампионската лига“ допълни футболистът, който се пребори за Златната обувка с Джейми Варди и Серхио Агуеро, които останаха на по един гол от него. 

„Радвам се на отличието, но щеше да бъде по-хубаво, ако спечеля наградата при други обстоятелства. Смятаме, че сме се провалили и това ще ни окаже известно влияние през лятото, но трябва да си извлечем поуките и да започнем силно следващата кампания“ изтъкна още Кейн.