Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн поиска второто място във Висшата лига, което ще означава, че Шпорите приключват пред градския съперник Арсенал за първи път от 1995-а година. 

Хората на Маурисио Почетино са 3 мача без победа и това постави под съмнение позицията им. Преди последния кръг те имат 2 точки аванс пред Артилеристите и много по-добра голова разлика от тях, така че равен на терена на Нюкасъл в неделя почти сигурно ще им донесе втората позиция. 

„Ако останем трети би било крайно неприятно и трудно за приемане. Да завършим пред Арсенал ще е много хубаво. Това не бе нещо, за което сме мислили в началото на сезона, но сега след като можем да го направим, ще бъде добре” коментира нападателят. 

„Ще е приятно за феновете и ние искаме втората позиция. Всичко е в наши ръце и просто трябва да спечелим последния си мач. Да, не станахме шампиони, но това ще означава много за нашите привърженици, защото не се е случвало от дълго време” добави Кейн. 

„Сезонът бе наистина дълъг и изтощителен. Мисля обаче, че макар и да загубихме, срещу Саутхемптън играхме добре. Проблемът напоследък е, че не успяваме да довършваме съперниците. Може би става дума за липса на концентрация” каза още той. 

Кейн със сигурност ще бъде амбициран да увеличи головата си сметка срещу Свраките, които по това време могат да са изпаднали, ако Съндърланд спечели срещу Евертън в сряда. Той води при реализаторите с 25 попадения, но само с едно по-малко зад него са Серхио Агуеро и Джейми Варди, така че борбата за Златната обувка ще бъде оспорвана до последно.