Мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес остана доволен от равенството срещу Манчестър Сити снощи и счита, че тимът му е повишил сериозно шансовете си за спасение. 

Свраките спечелиха 4 точки от последните си два мача, след като през уикенда победиха Суонси и сега са само на 2 точки от 17-ата позиция, което дава надежди за оцеляване. 

„Отборът работи здраво и сега имаме повече вяра в спасението. С феновете зад нас ще се борим докрай и момчетата ще се раздават максимално, което направиха и сега” заяви Бенитес. 

„Играчите правят това, което се очаква от тях и се стремят да играят със страст и отдаденост. Това, а и вярата са най-важните неща за отбор, който се бори да запази мястото си в дивизията. Трябва да сме доволни, защото срещу солиден противник като Манчестър Сити успяхме да изравним, а и имахме много положения, което е хубаво” добави той. 

Запитан за гола на Гражданите, който бе от чиста засада, но тя не бе маркирана, Рафа каза: „Да, смятам, че лайнсменът трябваше да види положението и да го отсъди. Казаха ми, че засадата е абсолютно чиста. Вече обаче нищо не можем да променим, а единствено да се надяваме, че няма да ни се случи отново”.