Интригата за титлата е повече от жива! Тотнъм успя да спечели категорично с 4:0 визитата си на Стоук в среща от 34-ия кръг на английската Висша лига, която се игра на "Британия Стейдиъм".

Така лондончани скъсиха пасива си от лидера в класирането Лестър на 5 точки и вече спокойно може да се каже, че "Шпорите" дадоха сериозна заявка за трофея.

"Шпорите" като цяло имаха абсолютно превъзходство по време на мача и заслужено се добраха до убедителния успех с четири попадения.

Резултатът бе открит от Хари Кейн, който се разписа в 9-ата минута. Дембеле видя Кейн, който с впечатляващ фалцов удар около границата на наказателното поле насочи топката към далечния ъгъл на противниковата врата.

В 67-ата минута Али бе изведен сам срещу вратаря от Ериксен и безпроблемно удвои аванса на тима си.

Пет минути след това Кейн се разписа за втори път от началото на мача, като успя да го стори на празна врата, след като бе намерен с една отлична топка от Ламела пред малкото наказателно поле

В 82-ата минута всичко приключи, след като Ламела постави една топка на волето на Али и младокът около границата на наказателното поле успя да се разпише.