Полузащитникът на Тотнъм Деле Али разкри, че все още му е трудно да повярва на невероятния прогрес, който регистрира, но опитва да остане здраво стъпил на земятата. 

До миналия сезон младокът играеше за третодивизионния МК Донс, преди през  този да се изстреля във Висшата лига и дори да стигне и до националния отбор, като има добри шансове да попадне в състава за европейското първенство през лятото. 

Сър Алекс Фъргюсън го сравни с Пол Гаскойн, селекционерът Рой Ходжсън с Брайън Робсън, а Стивън Джерард каза, че на 19 години Али е по-добър от него, но младокът се стреми да не се главозамайва. 

„Невероятна чест и гордост е, когато един от най-великите мениджъри в историята ти направи подобен комплимент. Аз обаче не искам това да ми влияе и не се замислям много върху тях. Трябва да продължа да работя здраво и да се развивам“ казва Али в интервю за „Скай Спортс“.

„Думите на Джерард просто ми изправиха косата, защото той бе мой идол като дете. Легенда е и да каже това за мен е нещо огромно. Факт е, че случващото се е лудост. Аз винаги съм бил уверен в силите си и макар и да не очаквах толкова бързо да стане всичко знаех, че мога да успея“ добави той. 

„Все още съм само на 19 и има още много да уча и да подобрявам в играта си. Не съм перфектен. Стремя се да остана спокоен и хората около мен определено ми помагат за това. Надявам се, че новия сезон ще бъде дори по-добър за мен. Мечтите ми се сбъдват и просто очаквам да се събудя“ каза още Али.