Полузащитникът на Лестър Н’голо Канте отказа да се врече във вярност на лидера във Висшата лига. 

Французинът пристигна при Лисиците през миналото лято и се превърна в основна фигура в състава, както и в един от най-добрите дефанзивни халфове в цялата лига. 

Силната му игра доведе до слухове, че по-големи клубове като Челси, Арсенал и Ювентус проявяват интерес към него и сега играчът отказа да гарантира, че ще остане на „Кинг Пауър Стейдиъм” и догодина. 

„Ще се боря за Лестър до края на кампанията, а след това ще видим какво ще се случи. Сега съм фокусиран върху това, което се случва в момента и искам да завършим по най-добрия начин. Не ме интересува, че съм свързван с други отбори” заяви Канте пред „Скай Спортс”. 

Снощи той отбеляза и гол в дебюта си като титуляр за Франция при победата над Русия с 4:2, давайки сериозна заявка за място в отбора за европейското първенство. 

Само преди година той бе част от френската трета дивизия, след което подписа за 4 години с Лестър и това се оказа брилянтен ход на Лисиците, които трябва да спечелят 17 точки от оставащите си 7 мача, за да си гарантират титлата, при положение, че Тотнъм вземе всичките си мачове. 

„Ние ще се борим във всеки мач и ще видим докъде ще стигнем. Надяваме се да успеем, но няма да бъде лесно и нищо не е гарантирано. Така или иначе сезонът е невероятен за нас” изтъкна Канте, чийто тим приема Саутхемптън в поредния си мач в неделя.