Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви, че след паузата за мачовете на националните отбори, Шпорите ще атакуват титлата. 

Тимът отпадна от ФА Къп и Лига Европа, така че може да хвърли всичките си усилия в първенството и да стане шампион за първи път от 1961-а година. 

Вчерашната победа над Борнемут остави разликата до лидера Лестър от 5 точки, която лондончани ще опитат да стопят. 

„Вярно е, че сега за нас следва съвсем различен период. След паузата ще играем по един мач на седмица, така че ще можем да се готвим по различен начин за двубоите, да тренираме и да правим много неща, които преди това бе невъзможно заради натоварената програма” обясни Почетино. 

„Трябва да подходим с амбиция, но и да продължим да работим здраво и да се борим във всеки мач, което ще ни помогне да намалим изоставането си до Лестър. Наистина преднината им е добра, но ние не трябва да губим вяра” изтъкна аржентинецът, като не спести похвалите си и за Хари Кейн, който срещу Борнемут се отчете с два гола и асистенция. 

Така той стана петият англичанин стигнал поне до 20 гола в рамките на поредни сезони във Висшата лига след Алан Шиърър, Лес Фърдинанд, Роби Фаулър и Анди Коул.  

„Дали е най-добрият нападател в първенството? За мен, да. Може би е трудно да се каже, че е най-добрият, но със сигурност е един от най-добрите. Представянето му днес бе фантастично и съм много доволен от целия сезон, който прави”.