Младият халф на Тотнъм Деле Али от известно време се бори с контузии на коляното и глезена и на практика е лекуван между мачовете на отбора, призна Маурисио Почетино. 

19-годишният футболист предизвика фурор с представянето си досега през сезона и се превърна в ключова фигура за Шпорите, но не е в оптималното си физическо състояние от известно време и може да се наложи на почива в някои от следващите двубои. 

„Той е невероятен спортист, но все пак не е машина. Има проблеми в коляното и глезена. Дали ще трябва да почива? Зависи. Следим състоянието на играчите всеки ден и ще вземем най-доброто решение за отбора“ сподели Почетино. 

„Опитваме се да се грижим за всички. Сезонът обаче е труден, тъй като мачовете са наистина много. Все пак смятам, че разполагаме с достатъчно добър екип, който да се справи с футболистите. Разполагаме с някои футболисти, които са за първа или втора година в елита и трябва да бъдем внимателни. Али се справи отлично срещу Арсенал и не мисля, че му липсваше енергия. Може би очакванията към него са прекалено високи“ добави той.