Тотнъм постигна много трудна и важна победа над Суонси, печелейки с 2:1 у дома. Шпорите губеха до средата на второто полувреме, но след това успяха да вкарат два гола и да триумфират. Те вече имат 54 точки, като остават на 2 от лидера Лестър. 

В същото време Лебедите играха добре и ако бяха малко по-прецизни в предни позиции можеха и да измъкнат нещо. С 27 точки не остават близо до зоната на изпадащите. 

Началото можеше да бъде шокиращо за домакините, защото Джак Корк намери Гилфи Сигурдсон и той отблизо бе на път да отбележи, преди Юго Лорис някак си да успее да избие. Малко след това Ерик Ламела пък пропусна за Шпорите, намерен от Роуз. 

Хари Кейн пропусна добра ситуация за домакините, преди гостите да успеят да поведат. След корнер Анхел Ранхел опита удар, а след рикошет топката попадна на пътя на Алберто Палоски и той отбеляза първия си гол с екипа на Лебедите. 

Това накара домакините да тръгнат мощно в атака, но едва в 28-ата минута Хари Кейн получи възможност, но не бе точен. Последваха претенции за дузпа за нарушение срещу Деле Али, но реферът замълча. 

Все пак атаките на гостите също не бяха безопасни и в 38-ата минута Лорис спаси опасен шут на Палоски. На почивката резултатът се запази, а след нея натискът на лондончани стана огромен и уелсците рядко минаваха центъра. 

Кейн и Ериксен пропуснаха добри възможности, като веднъж при удара на датчанина топката се отби и от гредата. В 69-ата минута обаче логичното се случи. След корнер Фабиански изби на пътя на Уокър, който опита удар, а след това влезлият от пейката Насер Шадли вкара отблизо. 

В 76-ата минута обратът бе факт. Отново след ъглов удар топката бе избита в краката на Дани Роуз, който с премерен удар с левия крак изведе отбора си напред. Малко след това трето попадение на домакините правилно бе отменено заради засада на Уокър. Въпреки това обаче те задържаха преднината си.