Полузащитникът на Тотнъм Кристиан Ериксен очаква скоро да поднови договора си с клуба. Вчера той се превърна в герой, носейки победата над Манчестър Сити, а и като цяло играе силно, така че ще получи подобрение на контракта си. 

Настоящото споразумение между него и клуба е до лятото на 2018-а година, но той е готов да се обвърже за още повече време с лондончани и смята, че с тях може да изпълни амбициите си. 

„Все още водим преговори за новия ми договор, но те са много позитивни. Мисля, че всеки може да види, че тук мога да изпълня това, което искам. Все още обаче сме далеч от спечелването на титлата, тъй като има още много мачове“ заяви датчанинът. 

„Необходимо е да сме остри и да продължим да правим това, което правим и досега. Разполагаме с добри играчи, дори и на пейката, а тези, които взехме, са наистина от много високо качество. Спокойни сме, не винаги сме вярвали, че можем да бележим голове. Знаем кога да атакуваме и кога е необходимо да сме спокойни и търпеливи“ добави той. 

24-годишният Ериксен пристигна в Тотнъм от Аякс през лятото на 2013-а година за 11 милиона паунда и досега има на сметката си 29 гола в 115 мача, като през този сезон е вкарал 7 пъти.