Тотнъм ще трябва да се оправя известно време без централния защитник Ян Вертонген, който е с увредени връзки на коляното. 

Белгиецът, който прави много силен сезон, бе заменен при победата над Кристъл Палас, когато при една ситуация бе ударен с лакът от Конър Уикъм и падна лошо, обръщайки лявото си коляно. Заради инцидента нападателят ще получи наказание. 

Вертонген пътува с отбора за лагера в Барселона, където му бяха направени изследвания и окончателно станя ясно, че ще трябва да почива. Времето, през което ще липсва не се уточнява, но вероятно става дума за няколко седмици. 

„Допълнителните тестове потвърдиха, че Ян Вертонген има увреждане на средната кръстна връзка на коляното. Медицинският ни екип ще следи състоянието му по време на рехабилитацията и ще вземе решение кога е готов да поднови тренировки“ се казва в официалното съобщени на лондончани. 

При това положение Маурисио Почетино най-вероятно ще се обърне към Кевин Вимер, който да партнира на Тоби Алдервайрелд в слеващите мачове на Шпорите, които са с най-добрата защита във Висшата лига, със само допуснати 19 гола в 23 мача.