Тотнъм отново показа класата си, след като обърна Кристъл Палас като гост с 3:1 в оспорвано лондонско дерби. 

Шпорите вкараха попаденията си след паузата, като по този начин събраха 42 точки и са твърдо в четворката. Те записаха 10-и пореден мач навън без поражение в елита. 

В същото време Орлите регистрираха четвърто поредно поражение и вече са 11-и, като могат да съжаляват, тъй като играха добре и имаха добри положения. 


В състава на Тотнъм имаше доста промени от победата над Лестър за ФА Къп, като титулярите се завърнаха. Алан Пардю не направи нито една промяна от загубата от Ман Сити. 

В началото Джейсън Пънчън стреля над вратата от свободен удар, спечелен от Уилфред Заха. Тотнъм обаче бе този, който контролираше топката в първите минути, без обаче да създава опасни положения. 

Все пак Тоби Алдервайрелд стреля покрай целта след корнер. Последваха спокойни минути преди в 30-ата головата суша на домакините да приключи, но благодарение на играч на Шпорите. 

Уилфред Заха направи ниско центриране от фланга, а Ян Вертонген протегна крак и отклони топката в собствената си врата, за да отбележи първия гол в полза на Палас след 481 сухи минути. 

Тотнъм можеше почти веднага да изравни, след като Алдервайрелд центрира опасно и Хари Кейн бе много близо да засече, но не успя да го направи. Йоан Кабай засече от въздуха ъглов удар, но Алдервайрелд го блокира. След това французинът се намеси решаващо срещу Сон, който бе получил в наказателното поле. 

Мачът стана все по-интересен, като Уейн Хенеси спаси силен удар на Дани Роуз, който се оказа на добра позиция. Почивката дойде при аванс за Палас, а след нея Тотнъм продължи да натиска. Кристиан Ериксен опита техничен удар от малък ъгъл, но прехвърли вратата. 

Хари Кейн накара Уейн Хенеси да се намесва впоследствие. Натискът на Шпорите обаче завърши успешно. Насер Шадли центрира и Хари Кейн реализира с глава 12-ия си гол в последните 14 мача в елита. 

Вратарят Юго Лорис обаче трябваше да показва класата си след това, отразявайки с една ръка опасен удар на Заха. Драмата настъпи в последните минути. Първо Скот Дан стреля в напречната греда на вратата на Тотнъм, а след това при добавката Миле Йединак прати кълбото също в рамката.  

И домакините бяха наказани за пропуска си, благодарение на младока Деле Али. В 84-ата минута халфът успя да се освободи на границата на наказателното поле и с прекрасен удар ала Пол Гаскойн, отбеляза в далечния ъгъл. 

Малко след това Али бе близо до нов гол, когато стреля в гредата. В края Насер Шадли направи победата още по-убедителна, след като при контра отбеляза с изстрел от около 25 метра. 

Кристъл Палас – Тотнъм    1:3

0:1    Вертонген 30 автогол
1:1    Кейн 63
1:2    Али 84
1:3    Шадли 93

Кристъл Палас: Хенеси, Уорд, Дан, Дилейни, Суаре, Маккартър (78 Йединак), Ледли, Пънчън, Кабай (85 Кембъл), Заха, Уикъм
Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервайрелд, Вертонген (74 Вимер), Роуз, Дайър (55 Шадли), Дембеле, Сон, Али, Ериксен (88 Бенталеб), Кейн