Тотнъм вече е готов да печели трофеи, обяви мениджърът Маурисио Почетино след победата над Лестър с 2:0 в преиграването за ФА Къп, която прати състава в 4-ия кръг на турнира. 

Аржентинецът направи 8 промени в състава си, които обаче изигра силен двубой и в нито един момент не бе застрашен, като Хюн Мин Сон се превърна в герой с гол и асистенция за попадението на Насер Шадли. 

Лондончани, които са 4-и във Висшата лига, на 5 точки от лидера Арсенал, продължават и участието си в Лига Европа през февруари. 

„Много съм доволен от представянето ни. Това бе фантастична победа срещу много добър съперник. Доминирахме от началото до края. ФА Къп е важен турнир за нас и с играта си показахме, че сме достатъчно добри да се борим за всяко едно отличие” заяви Почетино. 

„Справяме се добре във Висшата лига и Лига Европа, но най-важно остава отборът да бъде здрав и да продължаваме да работим усърдно. Мисля, че сме на фантастично ниво и се справяме прекрасно досега през сезона. Притежаваме и необходимия характер и дух, което също е от сериозно значение. За съжаление не всички могат да играят, но атмосферата в тима е много добра” добави той.