Евертън и Тотнъм приключиха при 1:1 в равностоен сблъсък, който затвори 20-ия кръг във Висшата лига. Двубоят ще се запомни с двата много красиви гола, които бяха отбелязани. 

Така серията на Шпорите от 3 поредни успеха приключи, като те все пак остават в четворката с 36 точки, но вече са на 6 от лидера Арсенал. Карамелите пък са 11-и с 27 точки. 

В началото опасно подаване от крилото на Кайл Уокър създаде паника в наказателното поле на домакините и Шеймъс Колман успя да се намеси решително, като изпревари връхлитащия Деле Али. 

Шпорите определено започнаха по-добре и в 9-ата минута Хари Кейн стреля много опасно по диагонала, но за съжаление на лондончани топката се отби в страничната греда и излезе в аут. 

След това Ламела стреля в стената от свободен удар. Гостите се чувстваха уверени, но както често се случва именно те получиха първия гол. В 22-ата минута дълга топка бе свалена от Ромелу Лукаку на пътя на Аарън Ленън, който с великолепен изстрел по диагонала реализира срещу бившия си отбор.

В 30-ата минута късметът отново обърна гръб на гостите от Северен Лондон. Тогава Бен Дейвис получи възможност да стреля от границата на наказателното поле и го направи отлично, но топката този път срещна напречната греда. 

В добавеното време на първата част обаче, логичното се случи. Алдервайрелд подаде напред, а Деле Али успя да овладее отлично на гърди и с удар от въздуха да стреля неспасяема покрай Тим Хауърд за 1:1. 

След паузата двубоят продължи да бъде интересен, а Хари Кейн пропусна да даде аванс на Тотнъм, когато бе изведен добре в 52-ата минута, но стреля покрай вратата. 

Последваха равностойни минути и въпреки напрежението в двете наказателни полета, чистите положения не бяха много. В 79-ата минута обаче Мухамед Бешич стреля страхотно от въздуха, но Лорис изби под гредата. След последвалия корнер Фунес Мори засече с глава на сантиметри от гредата. 

В добавеното време Лукаку можеше да се превърне в герой за своя тим, след  като бе изведен добре леко вляво на наказателното поле, но стреля силно и високо над вратата. След това удар на белгиеца бе блокиран, а след това и Баркли стреля, но Лорис спаси и запази равенството.