Тотнъм се възползва по най-добрия начин от издънката на Манчестър Юнайтед и се изкачи на 4-то място във Висшата лига. Лондончани надиграха привидно лесно Саутхемптън с 2:0 като гост, след като наказаха домакините в заключителните минути на първата част. 

Хари Кейн отбеляза дежурният си гол в 40-та минута, а три по-късно Деле Али гарантира победата за Маурисио Почетино при завръщането му на “Сейнт Мерис”.

Така след 17 изиграни мача Тотнъм събра актив от 29 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед. Лондончани обаче са на четвъртото място. 

Саутхемптън започна по-добре срещата и можеше да поведе в резултата още в началните минути. В 7-та Тоби Алдервейрелд се намеси много добре след удар на Мане и не позволи на топката да влезе в мрежата зад Уго Лорис. 

След още две минути Душан Тадич изведе Мане на далеч по-изгодна позиция, но сенегалецът отново не успя. 

Последваха равностойни минути, но Тотнъм удари мощно в края на полувремето. В 40-та минута Хари Кейн направи 1:0 за “шпорите”. Нападателят се пребори с Ван Дайк и от чиста позиция нямаше как да сбърка. Това беше 47-ми гол в стотния мач на Кейн за Тотнъм. 

След само още три минути гостите от Лондон вкараха втори гол. Защитата на домакините отново не се намеси добре при центриране на Кайл Уокър. Защитникът намери Деле Али в празното пространство, а младият полузащитник с лекота насочи кълбото в мрежата - 2:0 за Тотнъм. 

След почивката Саутхемптън се опита да върне рано един от головете, но пропуск на Пеле в 54-та минута лиши “светците” от целта. Резервата Шей Лонг също имаше удобно положение в 70-та минута, но и той не успя да се възползва от него. 

В 80-та минута Хари Кейн бе близо до второто си попадение в срещата, след като отклони към вратата хубаво подаване на Кристиан Ериксен, но Газанига успя да избие. 

Саутхемптън - Тотнъм 0:2 

0:1 Хари Кейн 40'

0:2 Деле Али 43'

Саутхемптън: Газанига, Соарес, Фонте, Ван Дайк, Бертранд, Уаняма, Класи (78 - Уорд-Праус), Мане, Дейвис (64 - Лонг), Тадич (64 - Хименес), Пеле

Тотнъм: Лорис, Уокър, Алдервейрелд, Фертонген, Дейвис, Дайърм Дембеле, Ламела, Али (79 - Керъл), Ериксен (86 - Шадли), Кейн (90 - Сон)