Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви, че отборът му е заслужавал да спечели дербито с Арсенал, след като двубоят на „Емиратс“ завърши 1:1. 

Шпорите имаха предимство в играта и резултата дълго време след попадение на Хари Кейн, но с гол на Киърън Гибс Артилеристите успяха да избегнат поражението. 

Въпреки това Тотнъм продължава да се справя отлично и има само една загуба досега през сезона, без поражение е в 11 поредни срещи и е на 5 точки от лидерите. 

„Трябваше да победим, но аз съм горд с футболистите. Смятам, че бяхме брилянтни. Играхме наистина много добре. Просто трябваше да ги довършим през второто полувреме, когато имахме положения“ заяви наставникът. 

„Трябва единствено да поздравя своите футболисти, тъй като те изиграха 3 мача за 6 дни. Времето за възстановяване бе малко, но момчетата бяха брилянтни. Показахме характер срещу много добър противник и на трудно място за гостуване, така че съм много доволен от усилията, които положихме“ добави той. 

„Можем единствено да бъдем горди от тази дълга поредица без поражение. Доволни сме от прогреса, който показваме, но трябва да продължим така. Сега имаме 2 седмици да отдъхнем и да се подготвим за следващите месеци, които ще бъдат трудни, но аз очаквам добри неща от нас. Все пак краят на сезона е далеч, така че засега просто искаме да спечелим следващия мач“ каза още Почетино.