Англия тресна с 3:2 Словения на стадион "Стожице" и записа поредна победа по пътя си към финалите на Евро 2016.

Така "островитяните" продължават да са с пълен точков актив в Група "Е" и нямат абсолютно никаква конкуренция сред останалите отбори.

Две попадения за Англия заби Джак Уилшър (57 и 73-ата мин.), който вкара голове-близнаци, след уникални тупалки с левия крак, едно добави Уейн Руни (86), което обаче се оказа победно.

Точни за Словения бяха Миливое Новакович (38), който преди години водеше атаката на Литекс и резервата Неич Печник (84).

Като цяло срещата предложи страхотен футбол, с положения и пред двете врати. Словения дръпна в резултата, но не си повярва, че може да вземе нещо от тази мач и за пореден път не успя да победи Англия.

Момчетата на Рой Хджсън пък продължават да са безпогрешни в групата и вече имат шест победи от шест мача.


Срещата на стадион "Стожице" започна с положения и пред двете врати. Още в 4-ата минута Рахийм Стърлинг се озова на чиста позиция, но стреля в аут.

Отговорът на домакините бе положение пред Миливое Новакович, но той не успя да преодолее Джо Харт. Постепенно гостите от Англия взеха инициативата и натиснаха здраво Словения.

В 7-ата минута Рахийм Стърлинг се откъсна сам срещу Самир Хамданович, но правилно бе отсъдена засада. Малко по-късно отново Стърлинг бе близо до попадението.

Нападателят размина защитата на домакините и стреля, но топката мина до гредата. В 22-ата минута и Уейн Руни се озова на чиста позиция, но пропусна.

Тези положения стреснаха словенците и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 25-ата минута Бранко Илич можеше да отбележи с глава, но стреля над вратата.

Така се стигна до 38-ата минута, когато Словения вкара. Тогава домакините сътвориха страхотна атака, при която Йосип Иличич изведе Миливое Новакович сам срещу Джо Харт и бившият голаджия на Литекс хладнокръвно опъна мрежата на Англия за 1:0.

До края на полувремето словенците контролираха играта и не дадоха никакви шансове на гостите си.

Второто полувреме започна с положение за Англия. Андрос Таунзенд се озова на чиста позиция, но се засуети и изпусна да вкара. Последва и шанс пред Джордан Хендерсън, но отново не се стигна до гол за гостите.

В 57-ата миута защитата на Словения не успя да изчисти добре топката и със страховита тупалка Джак Уилшър едва не скъса мрежата на домакините за 1:1.

Заслужено попадение за гостите, които се хвърлиха за пълен обрат в мача. След час игра Уейн Руни стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут.

Така се стигна до 73-ата минута, когато Джак Уилшър избухна за втори път и заби гол-близнак на първото си попадение. Джак изстреля уникална бомба с левия крак и отново едва не скъса мрежата на домакините.

След това попадение играта леко се накъса, като смените допълнително нарушиха темпото. Така се стигна до 84-ата минута, когато Боян Джокич центрира отлично отляво в наказателното поле на Англия, където резервата Неич Печник се извиси и с глава изравни за 2:2.

Две минути по-късно обаче Англия сътвори страхотна атака, при която Уейн Руни бе изведен сам срещу Хамданович и опъна мрежата за 2:3. До края не се случи нищо интересно и Англия заслужено си взе победата.

Словения - Англия 2:3

Голмайстори:

1:0 Миливое Новакович (38)
1:1 Джак Уилшър (57)
1:2 Джак Уилшър (73)
2:2 Неич Печник (84)
2:3 Уейн Руни (86)

Словения: Самир Хамданович, Мишо Бречко, Бранко Илич, Бостиян Цезар, Боян Джокич, Алеш Мертеля, Ясмин Къртич, Йосип Иличич, Кевин Кампл, Андраз Кирм, Миливое Новакович

Англия: Джо Харт, Фил Джоунс, Гари Кейхил, Крис Смолинг, Киерън Гибс, Джас Уилшър, Фабиан Делф, Джордан Хендерсън, Андрос Таузенд, Уейн Руни, Рахийм Стърлинг