Въпреки грандиозния провал на световното първенство през лятото, английските национали искат селекционера Рой Ходжсън да получи нов договор. 

Настоящият изтича след Евро 2016, но футболистите са на мнение, че специалистът се справя много добре и трябва да остане начело на отбора още време. 

„Ако това се случи всички ще бъдем много доволни, тъй като се наслаждаваме на работата си с него. Той е добър човек, с който можеш да говориш за всичко” заяви Лейтън Бейнс. 

„Знае много за футбола, има сериозен опит, тъй като е работил в различни държави и ние футболистите, бихме били наистина радостни, ако контрактът му бъде удължен” добави левият защитник. 

Ходжсън пое Англия на 1 май 2012-а, като на европейското първенство същото лято стигна до 1/4финалите на турнира, където тимът загуби с дузпи от Италия. Балансът му начело на отбора е 19 победи, 11 равни и 5 загуби. 

Англичаните спечелиха първите си 3 мача от квалификациите за Евро 2016, като надвиха като гост един от основните си конкуренти – Швейцария и утре ще приемат Словения в пореден сблъсък.