В Евертън са много притеснени за състоянието на полузащитника си Рос Баркли, който получи контузия в коляното на тренировка. 

Националът не игра при равенството 2:2 с Лестър и направените му тестове изобщо не са добри, като има опасения, че може да отсъства няколко месеца от терените. 

Става въпрос за частично разкъсване на връзките на крака, като първоначално се смяташе, че Баркли ще отсъства от 6 до 8 седмици, но сега би могъл да липсва до януари. 

„Все още е трудно да определим срокът, който няма да играе, тъй като кракът му е много оттекъл. Знаем, че става въпрос за частично разкъсване, но възстановяване от подобна травма може да отнеме от 7 седмици до 4-5 месеца” заяви мениджърът Роберто Мартинес. 

„Рос Баркли е феноменален футболист и със сигурност ще ни липсва, в което няма съмнение. Той направи много добра подготовка и смятам, че подходът му вече бе различен. Жалко, че се контузи при нелеп инцидент на тренировка, който ще го извади от терените за дълго време” добави испанецът. 

„Все пак съставът ни е достатъчно солиден да се справи с подобна липса, но е разочароващо, защото Рос със сигурност щеше да започне много силно кампанията. Сега не ни остава нищо друго освен да му дадем време да се възстанови и да се завърне, когато е напълно готов” изтъкна още Мартинес.