Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт призна, че все пак ще проведе задълбочен разговор с капитана на отбора Рон Влаар, на който окончателно ще бъде решено бъдещето не играча. 

Защитникът направи много силно световно първенство с екипа на Холандия и помогна на Лалетата да стигнат до третото място без загубен мач и това доведе до спекулации, че може да напусне, особено след последните два слаби сезона на бирмингамци. 

След удължена почивка Влаар се присъедини към отбора през уикенда и със сигурност не е останал особено очарован от поражението с 1:4 от Грьонинген в контролен двубой. 

„Говорихме съвсем малко и той ми каза, че мисли единствено за играта. Ентусиазиран е и няма търпение да започне да тренира. Останах с добри впечатления, но все пак ще седнем и ще говорим по-дълго. Все пак е известно, че той се чувства много добре във Вила” заяви Ламбърт пред „Бирмингам Мейл”. 

„Той има договор за още един сезон с нас и вярвам, че всичко ще приключи добре” добави босът на бирмингамци, който явно ще опита да накара 29-годишния Влаар да поднови договора си с отбора и така окончателно да сложи край на спекулациите за бъдещето си.