Уест Хям е привлякъл голмайстора на Еквадор Енер Валенсия, твърди Скайспортс.

Той е преминал успешно медицински прегледи и е подписал 5-годишен договор. "Чуковете" ще платят за нападателя на мексиканския Пачука около 15 милиона лири.

25-годишният футболист блесна на световното първенство в Бразилия, където вкара всичките три гола за националния си отбор.

Интерес към него имаше и от други отбори от Висшата Лига, но Уест Хям действа най-бързо. Сам Алърдайс търсеше достоен партньор в атака на Анди Каръл и доста бързия Валенсия ще даде голямо разнообразие в офанзивен план.

Това е петото ново попълнение на Уест Хям през лятото след аржентинския нападател Мауро Сарате, сенегалския защитник Чейкху Кояте, английския защитник Аарън Кресуел от Ипсуич и испанския халф Диего Пойет.

"Дълго време миналия сезон играхме без нападател. Не можем да разчитаме на Анди Каръл цял сезон", коментира още преди това Стюърт Даунинг.

"Той беше голям трансфер, но имаше проблеми с контузии и дано новите попълнения вдигнат малко напрежението от него. И от това, което видях от Валенсия срещу Англия, той изглежда много добър играч".