Испания спокойно удари Сърбия с 3:0 на стадиона в Кордоба, като можеше да спечели и доста по-убедително предвид предимството си и слабата игра на противника. Домакините дори пропуснаха дузпа, но така или иначе показаха по-голямата си класа. 

Така в група 4 на Лига А Ла Фурия вече има 10 точки, след което следват Дания със 7 и Сърбия с 4 точки, така че класирането за елиминациите вече е осигурено. 

Началото бе отлично за домакините, защото те поведоха още в 5-ата минута. Тогава Педро Поро центрира, а Аймерик Лапорт се оказа на точното място, за да реализира с глава. Имаше съмнения за засада, но голът остана. 

Испанците доминираха и продължиха да натискат и Оярсабал накара Райкович да спасява, а малко след това Микел Мерино удари гредата с глава след корнер. Халфът на Арсенал пропусна и още един шанс малко по-късно, а в средата на първата част и Субименди не успя да вкара, като прати топката малко встрани. 

Сърбите не правеха нищо в атака и на този фон това, че на почивката изоставаха само с 0:1 бе повече от добре за тях. Европейските шампиони пък бяха наясно, че трябва да бъдат много по-ефективни. 

След почивката ситуацията не се промени, като още в 52-ата минута испанците получиха дузпа, след като Бирманмевич блокира с ръка удар на Педро Поро. Мората обаче стреля в небесата и пропусна. 

Все пак централният нападател се реваншира в 65-ата минута, когато размени пасове с Фабиан Руис и отбеляза с отличен удар от движение с левия крак, за да успокои отбора си. 

В 74-ата минута Павлович фаулира Оярсабал през наказателното поле и след намесата на ВАР, реферът промени първоначалното си решение и изгони защитника на Сърбия. Прекият свободен удар бе превърнат в страхотен гол от Алекс Баена за крайното 3:0. 

Испания – Сърбия    3:0

1:0    Лапорт 5 2:0    Мората 65 3:0    Баена 77

Испания: Рая, Поро, Лапорт, Вивиан (82 Пау Кубарси), Кукурея, Мерино (65 Педри), Руис (82 Алекс Гарсиа), Субименди, Баена (78 Сарагоса), Мората (78 Хоселу), Оярсабал Сърбия: Райкович, Миленкович, Еракович, Павлович, Неделькович (64 Чумич), Ждьелар (64 А. Максимович), Н. Максимович, Бирманчевич, Самарджич (46 Груич), Митрович (79 Шимич), Йовелич (46 Йович)