Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте настоя, че не е имало никакъв натиск върху него относно решението му да даде почивка на Ламин Ямал за домакинството срещу Сърбия тази вечер в група 4, лига А от турнира Лига на нациите, съобщава агенция ДПА.

17-годишният футболист бе освободен от лагера на испанския тим, след като като изпита дискомфорт в края на срещата с Дания през уикенда, спечелена с 1:0.

Клубният отбор на Ямал Барселона информира в понеделник, че футболистът е получил разтежение на подколянното сухожилие по време на мача, а по-късно Де ла Фуенте обясни причините зад решението на крилото да бъде дадена почивка.

"Той имаше проблем. Говорих с Ямал, попитах го как е. Съмнявах се дали ще успее да се възстанови и в светлината на тази ситуация решихме да му дадем почивка. Правили сме същото и с други играчи, той не е изключение. Не сме почувствали никакъв вид натиск. Имам много добри отношения с Барселона", заяви на пресконференция селекционерът на Испания.

"Просто имаше искреност и честност, и аз му благодаря за жеста в мач, който може да ни класира за четвъртфиналите в Лигата на нациите", добави Луис да ле Фуенте.

Шампионът в турнира Испания започна защитата на титлата си с нулево равенство при гостуването на Сърбия и победа с 4:1 в Швейцария миналия месец. В събота Мартин Субименди вкара първия си гол за държавния тим на родината си, за да я изкачи на върха в група 4 след напрегнато домакинство срещу Дания в Мурсия.

Сега Де ла Фуенте предупреди за заплахата, която могат да представляват опонентите от Сърбия тази вечер.

"Сърбия е много добър отбор. Всичките им футболисти играят в много важни първенства. Това е тим, който няма нищо общо с Дания. Те са контраатакуващ отбор", коментира той и продължи:

"Ще трябва да работим упорито. Те са много активни физически и много балансирани технически. Ще трябва да покажем най-добрата си версия. В международните мачове няма малки съперници. Те винаги изискват високи постижения от теб."

Вратарят Давид Рая се надява, че европейските шампиони могат да продължат добрия период за състава.

"И аз, и останалите сме в добра форма. Помагаме на националния отбор да печели мачове и да върви напред", каза стражът на английския Арсенал.

"Най-важното нещо е мачът със Сърбия. Трябва да се опитаме да вземем трите точки. Работата, която селекционерът свърши откакто пристигна, е безупречна. Мисля, че всички сме много доволни от него", допълни вратарят.

Снимка: БГНЕС