Изгряващата звезда на испанския футбол Ламин Ямал напусна сбора на националния отбор и ще пропусне мача срещу Сърбия от Лигата на Нациите във вторник. На негово място бе повикан Родриго Рикелме от Атлетико Мадрид. 

Причината за това е контузия, която обаче не е сериозна, като става въпрос за мускулен проблем и претоварване, както са показали направените прегледи, които трябваше да определят какво е състоянието му с по-голяма точност. 

„Направените тестове не установиха сериозна контузия, като лекарите на националния отбор считат, че това е мускулно претоварване. Тъй като не искаме да рискуваме здравето на футболиста преценихме да го освободим” се казва в официалното съобщение от националния тим. 

Засега се счита, че не би трябвало да има проблем той да вземе участие в мача на каталунците срещу Севиля следващата неделя, но все пак трябва да се види как ще реагира на рехабилитацията в следващите дни. 

Ямал отнесе здрава балтия от датчанина Виктор Кристиансен в 85-ата минута при победата на Испания над Дания с 1:0, заради която съперникът му получи жълт картон, а младокът се наложи да бъде заменен. Новината обаче е отлична за Барса, след  като по всичко изглежда, че Ямал ще е готов за следващия мач на отбора.