Старши треньорът на Жирона Мичел каза, че те вече не са същият отбор, който превзе Ла Лига на щурм през миналия сезон и трябва да преоткрият своята идентичност, за да избегнат четвърта поредна загуба.

Невъобразимият Жирона поднесе една от най-завладяващите сюжетни линии в европейския футбол, когато се изправи срещу испанските гиганти Реал Мадрид и Барселона през по-голямата част от миналия сезон, преди в крайна сметка да завърши трети.

Този успех беше последван от безумно затворен сезон, в който те печелят от играчи като голмайстора Артем Довбик и влиятелния полузащитник Алейкс Гарсия, като същевременно привличат няколко играчи, включително Дони ван де Беек от Манчестър Юнайтед.

Резултатът е, че Жирона се озовава на 12-то място в Ла Лига преди гостуването в сряда на 10-ия Райо Валекано, след като загуби последните си три мача във всички състезания, включително дебютния им мач от Шампионската лига с 0:1 срещу Пари Сен Жермен.

„Нещата се случват с причина. Нашата реалност е, че загубихме три поредни мача и е трудно, защото хората очакват отборът да спечели. В момента не сме отборът, който бяхме миналата година, ние сме друг“, започна Мичел.

Ключът към подобряването на съдбата на Жирона се крие в по-бързото движение на топката, добави той: „С топката не нараняваме противника и това означава, че трябва да страдаме. Трябва да играем с по-малко докосвания и да можем да гледаме нагоре и за това се нуждаем от висока интензивност. Това е машина, която трябва да работи сега.

В момента сме 12-и и това е нашата реалност. Трябва да се подобряваме, за да печелим мачове непрекъснато, както хората очакват. Трябва да преминем през процеса и ще страдаме“.

Крилото на Порту е на разположение след удар в глезена, давайки на Мичел напълно здрав отбор, докато се подготвя да се изправи срещу клуба, в който прекара по-голямата част от кариерата си на играч и направи първите си стъпки в треньорството.

„Това е специален мач, който никога не ми харесва. Винаги ще бъде така. Райо е клубът, в който съм живял и животът ми е във Валекас.

Те са страхотен отбор във всяко едно отношение. Те са отборът, който пресира най-много и най-добре в лигата и имат по-висок интензитет от всеки друг. Не е лесно да се създават положения за гол срещу тях“, завърши Мичел.