Едно от откритията на Евро 2024 Нико Уилямс разкри, че е отказал да премине в няколко големи клуба през лятото, за да остане и през този сезон в Атлетик Билбао, пише „Марка“. 

И трите са били готови да платят клаузата му  от около 60 милиона евро, но в крайна сметка нападателят остана при баските, след като бе сериозно свързван и с Барселона. 

„Имах възможност да избирам между много клубове, след като наистина се справих добре на европейското първенство, но сърцето ми остава в Атлетик. Тук съм много щастлив. Само Бог знае какво ще стане в бъдеще“ заяви Уилямс пред DAZN. 

Той бе спряган още за ПСЖ, Реал Мадрид, както  и за Ливърпул, Арсенал и Челси, но в крайна сметка е решил да остане за още един сезон. Това е отлична новина за Атлетик, който със сигурност ще се опита да вдигне неустойката по договора му поне с 20 милиона, ако не и повече. 

Нико има само 20 гола в 126 мача за Билбао, но след представянето си по терените в Германия е считан за един от най-големите таланти в европейския футбол понастоящем.