Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне каза, че на новото попълнение Хулиан Алварес трябва да се даде време да се адаптира към схемата на игра в отбора след домакинската победа с 3:0 над Жирона.

Атлетико, който завърши четвърти миналия сезон, записа първа победа за сезона в Ла Лига с голове на Антоан Гризман, Маркос Йоренте и Коке.

Алварес стартира първия си мач като титуляр, но не впечатли с изявите си. Симеоне обаче е убеден, че именно бившият нападател на Манчестър Сити е бъдещето на Атлетико.

"Топ играчите са тези, за които хората отиват на стадиона, за да ги гледат. Знаем какво може Хулиан и какво може да ни даде", каза Симеоне.

"Ще се опитаме да използваме най-добрите му качества, като първи или втори нападател, или на фланга... все още му липсва синхрон с останалите, но това ще дойде с тренировките и мачовете, той едва пристигна, но ние трябва да му дадем време", добави Симеоне.

Аржентинският треньор похвали полузащитника Йоренте, който бе обявен за играч на мача, след като вкара втория си гол за сезона и направи асистенция, играейки като десен бек.

Симеоне добави, че добрата форма на испанеца ще засили вътрешната конкуренция, тъй като титулярният десен защитник на Аржентина Науел Молина ще трябва да положи усилия, за да заеме тази позиция през целия сезон.

"Много съм щастлив да видя, че след една или две години в търсене на важно място за играч с характеристиките на Йоренте, намерихме място за него“, каза Симеоне за 29-годишния футболист.

"Това изисква Молина да се подобри, за да покаже, че е световен шампион и носител на Копа Америка.

"Нуждаем се от конкуренция. Защото Йоренте няма да може винаги да играе със същото темпо и имаме друг страхотен играч като Молина, който ще направи същото като Маркос на тази позиция.“