Защитникът Серхио Рамос има намерение да продължи да играе още "една или две години поне“, въпреки че времето му в Севиля приключи само след един сезон.

Въпреки че има кариера, която е пълна с трофеи, 38-годишният централен бранител обяви вчера, че след напускането на родния му клуб си представя кариерата му да продължи на ново място и вече разглежда опции в тази посока. И макар че преди да пристигне на родния си стадион "Рамон Санчес Писхуан" той беше свързван с трансфер в първенството на Саудитска Арабия, той не е погледнал в тази посока, както и към САЩ, откъдето също имаше предложения.

На прощалната пресконференция, на която обяви напускането си, той каза: "Тръгвам си, както пристигнах - с искрена и сърдечна прегръдка към всички. Тръгвам си горд, че съм се представил на най-доброто ниво. Никога не се знае какво ще стане утре. Ако има нещо сигурно, то е че ще продължа да живея около футбола, защото това ме прави щастлив. Мисля, че съм научил поне малко през живота си, в моята 21-годишна кариера, кое е важното и кое – не е".

"Също така исках да поясня, че не съм подписал с нито един отбор. Има опции, но първо исках да приключа времето си в Севиля. Няма нищо подписано за момента, няма поети ангажименти", обясни бранителят.

След това беше попитан дали пък не наближава онзи момент, в който футболистът приключва с кариерата си. На което той отговори: "Все още имам този глад за играта и искам да играя. Чувствам се здрав. Изправен съм пред предизвикателството да продължа. Но поне още една, два години може би се виждам да играем", обясни Рамос.

Рамос напусна Севиля в посока Реал (Мадрид) през 2005-а година, се завърна от Пари Сен Жермен миналото лято с пет победи в първенството на Испания и четири в Шампионската лига. Но когато пристигна в Севиля, не беше приет според собствените си очаквания и се сблъска с доста остри реакции. "Лекуването на тези рани е мотивация, която ме връща отново. Едната ми отворена рана остава с напускането. Благодаря на феновете за цялата подкрепа, но си тръгвам с чиста съвест".

Другата му болка е, че не е част от отбора на Европейското в Германия, което се провежда в момента. "Наистина ме боли душата, че не мога да играя за страната, но пожелавам на момчетата всичко най-добро и се моля за техните успехи. Радвам се за техния първи успех и искам така да вървят до титлата", заяви още Серхио Рамос.