Вратарят на Реал Сосиедад Алехандро Ремиро закопа отбора си в баското дерби срещу Атлетик Билбао, като сбърка фатално и помогна на съперника да изкопчи 1:1. 

Домакините от Сан Себастиан поведоха от дузпа в 58-ата минута, реализира от Александър Исак и победата им изглеждаше сигурна, след като в 84-ата минута Иниго Мартинес от гостите бе изгонен. 

В 91-ата минута обаче Икер Муниаин стреля от пряк свободен удар по диагонала, топката бе насочена в обсега на Ремиро, който боксира, но го направи неубедително и кълбото влетя в мрежата му след рикошет в напречната греда. 

Равенството бе достатъчно на Сосиедад да се върне на върха в класирането с 25 точки, но преднината пред Реал Мадрид вече е само точка, като Кралете имат и мач по-малко. Синьо-белите са без загуба в 11 поредни двубоя, но това едва ли ги топли особено. 

В същото време Атлетик е 8-и с 18 точки, като също има само едно поражение, а и мач в запас. Отборът на Марселиньо е без загуба като гост през сезона в първенството, печелейки една и завършвайки наравно в 5 от визитите си, в това число и в последните 4.