Благодарение до голяма степен на вратаря си Ян Облак Атлетико Мадрид стигна за четвърта поредна година 1/4финалите на Шампионската лига, правейки 0:0 в реванша у дома. 

Победата с 4:2 в Германия до голяма степен бе предрешила нещата, но словенският страж трябваше да няколко пъти да се намесва решително, за да гарантира, че няма да се стигне до неприятности за Дюшекчиите. 

Хората на Чоло Симеоне също имаха положения, но и равенството им бе достатъчно и така за 11-и път поред испанските отбори елиминираха германски съперници. 


За домакините имаше 4 промени от последния мач, като Шиме Върсалко се появи в защита, заедно с Хименес и Лукас, а Анхел Кореа бе в нападение. Фернандо Торес остана на пейката. Двете промени в състава на Байер бяха в защита, където Хилберт и Йедвай замениха Хенрикс и Топрак. 

Още в 4-ата минута нещата на „Калдерон“ можеха да станат интересни, след като Кампл намери Воланд на границата на наказателното поле, а последният успя да си създаде пространство и да стреля много близо до целта, но все пак пропусна. 

Испанците действаха спокойно, като в 11-ата минута Хименес стреля с глава след корнер, но Лено улови. Последваха положения и пред двете врати. Първо Кореа танцува в наказателното поле и стреля, но Драгович успя да блокира в последния момент. Секунди след това Хименес спря в последния момент опасен пробив на Брандс. 

Дюшекчиите поискаха дузпа за едно подане на Кореа, но реферът подмина положението, а и сякаш бе прав. В 21-ата минута Чичарито получи възможност, но диагоналният му шут бе неточен. 

Германците обаче бяха по-активни и по-опасни в нападение, като Воланд в 27-ата минута стреля над целта от въздуха. В края на първата част се стигна и до нови интересни моменти. 

В 38-ата минута Кореа бе близо да даде аванс на Атлетико, но Лено спаси по отличен начин удара в близкия ъгъл. Стражът на Байер се превърна отново в герой малко след това, когато изби покрай вратата нисък удар на Коке. Годин пък блокира изстрел на Чичарито и в крайна сметка паузата дойде при 0:0. 

След паузата Аспирините продължиха да търсят гола и в 53-ата минута Бранд изведе Воланд, който обаче при решаващия пас не бе прецизен и не успя да намери Чичарито. Атлетико отговори с неточен удар на Кореа, а в 57-ата минута Гризман се измъкна на чиста позиция по диагонала, напредна и прехвърли Лено, но топката профуча много близо до целта. 

В 68-ата минута Байер пропусна невероятна възможност. Първо удар на Бранд бе спасен от Облак, който се справи и с добавката на Воланд. Напрежението обаче остана и нов изстрел на Воланд бе избит от голлинията, за да последва неточен шут на Чичарито. 

В 73-ата минута Белараби проби отдясно и стреля мощно, Облак изби право към Ернандес, но в последния момент Савич съумя да отклони топката и да предотврати неприятности за своя тим. 

В 80-ата минута Вендел накара Облак да спасява удара му, а след корнера Кампл потърси далечния ъгъл, но вратарят отново бе на ниво. В края Бейли отклони неточно с глава и в  крайна сметка двубоят в Мадрид приключи без голове. 

Атлетико М – Байер Леверкузен    0:0

Атлетико М: Облак, Върсалко, Годин, Хименес, Лукас, Коке, Саул, Партей, Караско (71 Савич), Гризман, Кореа (65 Гайтан)
Байер Л: Лено, Хилберт, Йедвай, Драгович, Вендел, Бранд (78 Бейли), Кампл, Баумгартлингер, Белараби, Воланд (88 Арангис), Ернандес (81 Мехмеди)