Севиля загуби две точки в битката с Реал (Мадрид) и Барселона за титлата в Примера дивисион, след като у дома стигна само до 1:1 с Леганес. За отбора на Хорхе Сампаоли това е второ поредно равенство и отборът сега е с 57 точки, на 3 от лидера Барселона и на 2 от Реал Мадрид, но пък има два мача повече от Белия балет.

Леганес откри шокиращо резултата във 2-ата минута, когато Габриел Пирес вкара със задна ножица след центриране на Набил ел Жар. Севиля изравни резултата точно преди края на първата част на мача след комбинация на Франко Васкес със Стеван Йоветич. Той с едно докосване елиминира вратаря Яко Ерерин и след това на празна врата просто довкара топката.

Човекът, който подаде за гола, Васкес се разписа във вратата преди изравнителното попадение, добутвайки с гърди топката при меле, но му беше маркирана засада.

През второто полувреме Севиля изобщо не изглеждаше като отбор, който търси победата, а колкото повече мачът вървеше към края, Леганес заиграваше все по-добре. С днешното равенство Леганес събра 25 точки и има 6 повече от намиращия се в зоната на изпадането Гранада.

"Не играхме никак добре. Но трябва да се стегнем, защото във вторник ни чака още един, не по-малко важен мач. Ако отстраним Лестър, това ще бъде голям скок за Севиля, обясни Стеван Йоветич след мача.

Поведението на отбора не донесе никакъв оптимизъм на феновете преди мача с Лестър в Шампионската лига. Лисиците изглеждат доста ентусиазирани след отстраняването на треньора Клаудио Раниери и резултат 1:2 им дава големи надежди.

По-рано днес Валенсия завърши при същия резултат 1:1 със Спортинг Хихон в среща от долната половина на класирането. Хърватинът Дуйе Чоп изведе гостите от Хихон напред след час игра. 10 минути преди това Дани Парехо пропусна дузпа за Валенсия, но все пак 6 минути преди края Мунир ел Хадади изравни за Валенсия.