Атомните триота на Барселона и Реал Мадрид – Лео Меси, Луис Суарес и Неймар (MSN) и Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо (BBC), са се изправяли един срещу друг като титуляри едва един път.

Това става през миналия сезон, когато каталунците спечелиха голямото дерби на "Ноу Камп" с 2:1. Преди и след това напрекъснато някой от шестимата е контузен и не играе в "Ел Класико". През есенния сблъсък на "Бернабеу" (4:0 за гостите), MSN и BBC отново бяха заедно на терена, но тогава Меси тъкмо се завърна след травма и влезе в игра в 57-ата минута на мястото на Иван Ракитич. Сега всички са здрави и се очаква да поведат атаките на отборите си в утрешното издание на "Ел Класико".

От началото на сезона "белият" тризъбец пък има 62 гола в първенството. Водени от критикувания Кристиано Роналдо (28 попадения) и Бензема (20) и Бейл (14), Реал ще се опита да прекъсне серията на Барселона от 39 мача без загуба във всички турнири. Мадридчани ще търсят и първи успех на "Ноу Камп" от 26 февруари 2013 година, когато се наложиха с 3:1 за Купата на Краля.

Последното поражение на Барса този сезон датира от 3 октомври с 1:2 от Севиля и с главна заслуга за отличните резултати е MSN. "Смея да кажа, че това е най-добрият тризъбец в историята", похвали ги Луис Енрике. От старта на кампанията до момента Суарес има 26 гола в Ла Лига, Меси, който не игра два месеца заради контузия е с 22, а Неймар има 21 точни изстрела.

Интересно е да се отбележи още, че за първи път един срещу друг като треньори ще се изправят Зинедин Зидан и Луис Енрике. Двамата имаха сериозен сблъсък през 2003 година, когато като футболисти бяха от двете страни на барикадата. Вижте спречкването им в прикаченото видео.

Барса приема Реал утре от 21:30 часа и мачът може да се проследи на живо в Gol.bg.  

 
Zidane and Enrique clash during 2003 El Clasico

Luis Enrique vs Zinedine Zidane Fight

Публикувахте от FootyRoom в 31 март 2016 г.