Атлетико Мадрид нямаше проблеми и записа хубава победа с 3:0 над намиращия се във възход Реал Сосиедад в мач от 27-ия кръг на Примера дивисион. 

Столичани имаха предимство и логично триумфираха, като така събраха 61 точки и се приближина 5 до Барселона, който в четвъртък гостува на Райо Валекано. 

Атлетико поведе в 8-ата минута, когато Саул центрира отдясно и Диего Рейес отклони топката в собствената си врата. 

Домакините контролираха ситуацията, но добрите им положения не бяха много. Гризман стреля силно след половин час игра, но право в ръцете на вратаря Рули. След това Лусиано Вието се справи с двама съперници, но не успя да преодолее стража на съперника. 

Малко преди почивката гостите поискаха дузпа за една ситуация, при която Хонатас падна на земята, но реферът не се впечатли и даде знак играта да продължи, като паузата дойде при аванс от 1:0 за Дюшекчиите. 

След почивката нещата набързо бяха решени. В 46-ата минута Вието центрира и Саул засече и вкара с удар от въздуха страхотен гол.

В 59-ата минута Гризман спечели дузпа, макар и да изглеждаше, че падна лесно. Французинът реализира от бялата точка за 3:0, след което не отпразнува, тъй като вкара на бившия си отбор.