Всичко в Примера върви отлично за Барса. След като Реал направи 1:1 срещу Малага и остана на 9 точки от върха, сега и Атлетико не успя да спечели. След 0:0 у дома с Виляреал Дюшекчиите са на 8 точки от каталунците, за които титлата изглежда доста близо. 

Двата отбора се хвърлиха в здрава битка още от началото, но през първото полувреме чистите голови положения липсваха, след като гостите бяха добре организирани и подредени. 

Първата по-сериозна възможност, която се откри пред домакините бе в 43-а минута, когато Хуанфран центрира в наказателното поле, където Антоан Гризман стреля с глава, но встрани вратата.

След почивката положенията бяха повече. Атлетико бе много близо до аванс в 54-а минута, когато Анхел Кореа се опита технично да прехвърли Ареола, но вратарят внимаваше и успя да избие топката в корнер.

Виляреал организира контраатака в 63-та минута, когато Бакамбу навлезе в наказателното поле на Атлетико и стреля, но неточно в аут. Пред Денис Суарес се откри чудесна възможност да реализира в 71-та минута, но Ян Облак успя да спаси удара му.

Коке центрира остро в наказателното поле на Виляреал в 79-та минута, като Фернандо Торес не успя да засече топката, но вратарят Ареола внимаваше и успя да се намеси и да спаси.

В добавеното време на мача Лусиано Вието можеше да донесе скъпоценната победа за Атлетико, когато навлезе в наказателното поле на Виляреал, но стреля в аут.