Барселона срещу Валенсия е дербито на полуфиналите за Купата на Краля. Това определи тегленият жребий днес. 

Каталунците са носители на трофея и големия фаворит в надпреварата, докато тимът на Гари Невил разочарова в първенството и със сигурност ще се хвърли здраво и в двата мача. 

Това е седмият полуфинал в турнира между Барса и Валенсия, като каталунците водят с 4-2 успеха в тях, а последният път през 2012-а се наложиха след 1:1 и 2:0. „Разбира се, че ще бъде трудно“ коментира треньорът на Барса Луис Енрике. 

Другият полуфинал е между Севиля и Селта и той е не по-малко интересен, тъй като двата тима са разделени само от точка в класирането на Примера и битката обещава да бъде крайно оспорвана и непредвидима. 

Първите двубои са на 3 февруари на „Камп Ноу“ и „Санчес Писхуан“, а реваншите седмица по-късно, което може би поставя Валенсия и Селта в малко по-добри позиции, тъй като са домакини във вторите мачове. 

Интересно е, че всичките полуфиналисти са печелили трофея през новия век. Селта го направи през 2001, а Валенсия през 2008. Севиля взе отличието през 2007 и 2010, а Барса триумфира през 2009, 2012 и 2015, като тимът има рекордните 27 купи на Краля.