От Реал Сосиедад очаквано обвиниха до голяма степен съдията Гонсалес Гонсалес за поражението от Реал Мадрид с 1:3

Реферът отсъди две, меко казано, спорни дузпи в полза на домакините, след като преди това подмина доста по-сериозно положение в наказателното поле на Белите и в крайна сметка, въпреки че гостите изравниха при 1:1, след това загубиха. 

„Не искам да се оправдавам със странични фактори за лош резултат. Със сигурност можехме да се справим по-добре и пропуснахме отлична възможност за позитивен резултат. Разочаровани сме, защото получихме и контузии, като тази на Каналес е много сериозна“. 

„Имаше обаче и негативни обстоятелства, които не бяха на наша страна. Не става дума за лош късмет, а за съдия, с когото подобно нещо не ни се случва за първи път. Разочаровани сме, но трябва да преодолеем това“ заяви треньорът Еузебио Сакристан, чийто тим е на 2 точки от опасната зона. 

„Жалко е, защото дойдохме тук с желание да изиграем добър мач, но съдията свири дузпи без да е видял нищо. Все пак съм доволен от характера и амбицията ни и ако продължим така резултатите ще дойдат“ каза президентът на клуба Йокин Аперибай. 

Арбитърът пък разкри, че на почивката е бил атакуван от боса на Сосиедад, който го е обвинил в „кражба“.