Треньорът на Райо Валекано Пако Хемес очаквано бе крайно разочарован след загубата с 2:10 от Реал Мадрид, дошла след като отборът му игра 60 минути с 9 души. 

Гостите си позволиха да поведат с 2:1 на „Бернабеу”, след което последваха два червени картона за тях, като особено при втория положението бе изключително спорно и това естествено предреши изхода от двубоя, като в неговия край привържениците на Реал освиркаха мощно съдията. 

„Отдавна не бях виждал нещо толкова срамно и разочароващо. Случилото се не помага нито на Реал, нито на испанския футбол. Загубихме много от вярата си. Днес никой не спечели, а всички загубиха” заяви той, явно имайки предвид действията на съдията. 

„Чувстваме се унизени и стъпкани. Надявам се, че това няма да се случва никога повече. Искам да поздравя играчите за техните усилия, но не мога да ги успокоя, защото те се чувстват премазани. Който иска ще разбере какво имам предвид” добави Хемес. 

„Мисля, че на повечето хора не им хареса това, което видяха. Не мога да си обясня как това може да се случи в най-добрата лига в света? В един момент реших, че сънувам, но се оказа истина. Случилото се е срамно и то не заради 10-те гола, които ни вкараха. Накарахме дори феновете тук да извадят белите кърчички. Честита Коледа на всички, включително и на рефера”.