Испания се приближи съвсем до еврофиналите догодина, след  като спечели с 1:0 гостуването си в Скопие срещу Македония. 

Така иберийците имат 21 точки, но ще си гарантират участие във Франция при победа над Люксембург у дома през октомври. 

Холарата на Висенте дел Боске не се напрегнаха особено, но след като имаха късмет да поведат в началото, след това като цяло контролираха нещата и не допуснаха попадение във вратата си. 

Висенте дел Боске направи 6 промени от мача със Словакия, като акцента естествено бе появата сред титулярите на вратаря Давид де Хеа, за когото това бе първи официален двубой през сезона. Карвахал и Бернат действаха като крайни защитници, а в средата на терена се появиха Касорла, Иско и Мата. 

Началото бе спокойно, като испанците очаквано владееха топката. Липсваше обаче острота в действията им, а и темпото не бе особено високо. Така се стигна до 8-ата минута, когато иберийците поведоха от нищото. 

След свободен удар отдясно, топката бе избита и попадна в краката на Хуан Мата. Той определено опита центриране, но топката се насочи с парабола към далечния ъгъл, рикошира в гредата, а след това в главата на стреснатия Пачовски и спря в мрежата. 

В 11-ата минута Коста се измъкна отляво и стреля към близкия ъгъл, но слабо и неточно. Македонците отговориха с добра ситуацията пред Петрович, който се плъзна, за да достигне до една топка и успя да стреля от около 12-13 метра по диагонала, но над вратата. 

Домакините продължиха да играят прилично в защита, но без да бъдат опасни в атака и Де Хеа нямаше никаква работа. В 29-ата минута Силва стреля опасна от свободен удар от границата на наказателното поле, но хората от стената подскочиха в последния момент и успяха да избият. 

В 42-ата минута испанците едва не удвоиха аванса си и то по абсолютно същия начин. Даниел Карвахал опита центриране отдясно, след което топката попадна върху напречната греда, а Силва и Коста не съумяха да направят добавка. Последва неуспешен удар с глава на Коста и така почивката дойде при 0:0.  

Втората част започна със ситуация за Македония. Свободен удар пред наказателното поле бе изпълнен отлично от Хасани, който обаче прати топката на сантиметри над вратата. 

Македонците опитаха нещо като натиск и създадоха напрежение на няколко пъти пред вратата на Де Хеа, но никой не успя да донесе решаващото докосване. В 71-ата минута влезлият от пейката Пако Алкасер вкара с остър удар по диагонала, след като бе изведен отдясно, но попадението бе отменено заради спорна засада. 

В оставащите минути въпреки старанието си, домакините не успяха да стигнат до попадение, а испанците завършиха спокойно двубоя, за да може Серхио Рамос да запише победа №100 с националния екип, като стана третият с подобно постижение след Икер Касияс и Шави Ернандес. 

Македония – Испания    0:1

0:1    Мата    8

Македония: Пачовски, Бърдаровски, Шиков, Ристевски, Жута, Глигоров, Петрович, Радески (85 Ибраими), Хасани, Ашковски (76 Барди), Ивановски (69 Трайковски) Испания: Де Хеа, Карвахал, Пике, Рамос, Бернат, Бускетс, Касорла (67 Коке), Иско (78 Иниеста), Мата, Силва, Коста (61 Алкасер)