Легендата на Манчестър Юнайтед Денис Лоу смята, че Златната топка за 2014 година трябва да бъде поделена между Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Двамата са изключителни, те са сред най-добрите играчи, които някога съм виждал", сподели Денис Лоу пред официалния сайт на ФИФА.

"Не завиждам на хората, които трябва да гласуват, опитвайки се да разделят тези двамата. Сега е различно, в сравнение с моята ера, защото тогава нямаше двама футболисти, които да доминират по начина, по който го правят Роналдо и Меси."

"Би било хубаво някой друг също да спечели наградата. Мануел Нойер е страхотен вратар и е световен шампион в края на краищата. Но той не се изправя срещу двама обикновени футболисти."

"Всъщност би било хубаво, ако тази година наградата може да бъде поделена, защото е трудно да разделиш Меси и Роналдо. И двамата са фантастични, вълнуващи футболисти."

"Те играят и вкарват голове на толкова високо ниво, поддържайки постоянство. Само вижте Меси - при неговите размери той трябва да понася ритници във всеки мач. Изпитвам възхищение към него."

"Но и Роналдо е изключителен, той има и физическо присъствие. Който и да спечели от тях двамата, ще бъде заслужено", добави Лоу.