В утрешния двубой срещу Беларус националният отбор на Испания ще изглежда доста по-различно, отколкото бяхме свикнали да го виждаме в последните години. 

Вестник „АС” съобщава, че в този мач за първи път от 9 години в състава няма да присъстват Чаби Алонсо, Шави, Сеск Фабрегас, Давид Силва или Андрес Иниеста. 

За последен път това се е случило през октомври 2005-а при победата над Сан Марино с 6:0. Оттогава във всеки един от последвалите двубой на терена е бил поне един измежду петимата. 

Както е известно Чаби и Шави прекратиха участието си с екипа на Ла Фурия, докато останалите трима имат здравословни проблеми и не са в отбора, което дава възможност на селекционера Висенте дел Боске да види с какви варианти разполага. 

Именно с тези играчи бяха свързани най-големите успехи в историята на испанския футбол, след като за 4 години отборът спечели 2 европейски титли, а между тях триумфира и като световен шампион. 

Петимата заедно на терена са били в 28 мача, от които са били спечелени 20, равенствата са 4, а загубите също толкова. Сега обаче иберийците ще трябва да се справят без опитните футболисти.