Жозе Моуриньо най-после постигна своето, така че трябва да е доволен. След непрекъснатото мрънкане на португалеца, че нападателят на Челси Диего Коста не трябва да играе за националния отбор, тъй като получава контузии, сега селекционерът на Испания Висенте дел Боске не го повика за европейската квалификация срещу Беларус и за контролата срещу Германия след десетина дни. 

„Обсъдихме ситуацията с лекарския екип на Челси и преценихме, че е по-добре той да получи почивка заради болките в слабините, които го мъчат” обясни наставникът днес на пресконференция. 

Вместо бразилеца в нападението на отбора са повикани Алваро Мората от Ювентус и представящият се много силно за Селта от началото на сезона – Нолито. Като цяло офанзивната част от играта е подсилена още с играчи като Хосе Кайехон и Иско, след като Давид Силва и Андрес Иниеста са контузени. 

„Йоренте и Негредо не са пренебрегнати. Просто на този етап смятаме, че повиканите играчи са най-подходящи. Имаме нужда от футболисти, които да отварят празни пространства. Пике може и да не е титуляр, но той играе често за Барса, тренира усърдно, така че е в добро състояние” обясни още Дел Боске, който върна в отбора бранителя на каталунците, макар и той да не се ползва с пълното доверие на треньора Луис Енрике. 

Ето и пълния състав на Испания:  Вратари: Касияс (Реал М), Де Хеа (Манчестър Юн), Касия (Еспаньол) Защитници: Хуанфран (Атлетико М), Рамос (Реал М), Бартра, Алба и Пике (Барселона), Бернат (Байерн), Аспиликуета (Челси), Албиол (Наполи) Халфове: Кайехон (Наполи), Бускетс и Педро (Барселона), Иско (Реал М), Сеск (Челси), Касорла (Арсенал), Камачо (Малага), Коке и Раул Гарсия (Атлетико М) Нападатели: Мората (Ювентус), Алкасер (Валенсия), Нолито (Селта)