Аякс се превръща в един от предпочитаните съперници на Лео Меси в Шампионската лига, след като снощи той отбеляза и двата гола при успеха в Амстердам с 2:0. 

Така сметката му срещу холандците се увеличи до 6, колкото е вкарал също на Арсенал и Байер Леверкузен. Повече път се е разписал единствено във вратата на Милан – 8. 

В подреждането следват Спартак Москва и Панатинайкос,  срещу които е реализирал по 4 попадения, както и Лион, Шахтьор, ФК Копенхаген и Виктория Пилзен, срещу които е вкарал по 3 пъти. 

По отношение на времената от двубоите, когато е най-голяма вероятността Меси да вкара, това е периодът между 31-ата и 45-ата минути на първото полувреме, когато е отбелязал 19 пъти. Доказателното за това бе снощи, след като първото му попадение падна в 36-ата. 

В последните 15 минути на срещите също е достатъчно опасен, тъй като има 17 гола между 76-ата  и 90-ата минути. Третият му силен период е между 16-ата и 30-ата минути, когато има 12 попадения. 

След случилото се каталунските медии очаквано изпаднаха в еуфория: „Златен Меси! Суперзвездата прати Барса напред с два гола, с които настигна Раул и изпревари Роналдо” написа „Ел Мундо Депортиво”. „Кралят на Европа! Меси се изравни с Раул като най-резултатният играч в Шампионската лига” добави „Спорт”.