Селекционерът на Испания Висенте дел Боске не остана много доволен от представянето на отбора през второто полувреме на двубоя с Люксембург. 

Иберийците биха с 4:0, като на почивката водеха с 2:0 и изпуснаха да вкарат още два пъти по толкова. След паузата те играха доста лежерно, като все пак благодарение на класата си стигнаха до още две попадения. 

„Искам да бъдем по завършени в представянето си и мога да кажа, че след паузата ни липсваше достатъчно енергия и острота. Мога да кажа, че футболът, който показахме тогава, определено не бе особено красив” коментира наставникът, който обясни и защо в определени моменти отборът е играл с трима централни защитници. 

„Те опитваха да ни пресират сериозно, което наложи Серхио Бускетс да се върне още по-назад. Той обаче е силен в изнасянето на топката, което искахме да използваме. Идеята бе крайните бранители да се включват сериозно напред, а чрез Иниеста и Силва да създаваме положения. Играта ни бе подобна на тази срещу Македония”. 

По отношение на оставянето на Икер Касияс на пейката, Дел Боске сподели: „Предварително бяхме решили да направим промени, като по отношение на вратарския пост идеята е да има плавен преход и да можем да използваме два силни вратари в лицето на Икер и Де Хеа”.