Защитникът на Барселона Жерард Пике се завръща в националния отбор на Испания, след като получи повиквателна за европейските квалификации срещу Словакия и Люксембург на 9 и 12 октомври. 

Бранителят пропусна предишните мачове срещу Франция и Македония, което създаде известно напрежение около него. 

„Ние винаги гледаме спортния аспект на нещата и за нас е важно това, което един играч може да донесе на отбора. Смятаме, че Пике е преодолял своите здравословни проблеми и ще ни полезен, затова е в състава” обясни селекционерът Висенте дел Боске.   

Играчите получили повиквателна за първи път за нападателя Родриго от Валенсия и бившият играч на Прилепите Хуан Бернат, който през това лято отиде в Байерн. Иско и Мунир, които бяха в предишния състав, сега са в младежката формация. 

„Родриго и Бернат се представят много силно напоследък. Те могат да играят на различни позиции, което ги прави интересни и съм сигурен, че за в бъдеще ще бъдат част от състава” каза още наставникът. 

Дигео Коста също е в тима, въпреки твърденията на Жозе Моуриньо, че има здравословни проблеми и не може да играе по два мача на седмица. Дел Боске обаче го успокои като каза, че няма да рискува с включването в игра на никого, ако не е в оптимално състояние. 

Ето и пълния състав на Ла Фурия:  Вратари: Касияс (Реал М), Де Хеа (Манчестър Юн), Касия (Еспаньол)  Защитници: Хуанфран (Атлетико М), Рамос и Карвахал (Реал М), Пике и Алба (Барселона), Аспиликуета (Челси), Албиол (Наполи), Бернат (Байерн) Халфове: Бускетс, Иниеста и Педро (Барселона), Силва (Манчестър С), Сеск (Челси), Касорла (Арсенал), Итураспе (Атлетик Б), Коке и Раул Гарсия (Атлетико М) Нападатели: Родриго и Алкасер (Валенсия), Коста (Челси)