Треньорът на Севиля Унай Емери очаквано бе разочарован, след като андалусийци загубиха с 0:2 от Реал Мадрид и не успяха да триумфират със Суперкупата на Европа. 

„Ние искахме да използваме силните страни от играта си, но знаехме, че срещу себе си имаме един много мощен съперник с голям потенциал” заяви наставникът след мача. 

„Желанието ни бе да спечелим, но също така знаехме, че за да успеем трябва да имаме различни опции. Като цяло се защитавахме добре, но в атака не бяхме на необходимото ниво. Липсваше ни яснота в нападение, както и агресивност и острота и това е нещо върху което трябва да продължим да работим” добави той 

„Нормално е в началото на сезона не всичко в играта ни да е изчистено, но вярвам, че с течение на времето това ще се подобри и ще направим добра кампания” каза още Емери, като потвърди преминаването на Алберто Морено в Ливърпул. 

„Разделяме се с важен играч, но през годините сме доказали, че можем да се справим с липсата на сериозни фигури и вярвам, че ще компенсираме и неговата липса сега. Всичко най-хубаво на Алберто, но е факт, че сега може би ще трябва да потърсим нови попълнения” сподели треньорът.