Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне отхвърли в зародиш идеята да поеме националния отбор на Аржентина.

Досегашният селекционер Алехандро Сабея обяви още преди финала на световното първенство срещу Германия, че ще напусне отбора.

Според мнозина Симеоне е отличен кандидат след като направи феноменален сезон начело на "Дюшекчиите". Той обаче засега не мисли да сменя работата си.

"В момента се чувствам клубен треньор", заяви Симеоне в интервю пред Goal.com.

"От това, което изпитвам ежедневно мога да кажа, че за национален треньор се иска по-голяма личност. Той трябва да е спокойна, балансирана личност с кариера зад гърба си. Така че да може да обхване времената, в които живее и така да води националния отбор".

"Луис Арагонес, Висенте дел Боске имат тези качества. Да бъда национален селекционер не пасва с моето желание за комуникация и водене на отбора на ежедневни начала".

"Ако стана национален селекционер, може да стане някога в бъдеще и се надявам да се чувствам добре, когато това стане".

Симеоне коментира и основните разлики между това да водиш клубен и национален отбор.

"Националният селекционер води група играчи, с която работи кратко време. Върши неща, за които клубен треньор има време цяла година да намери решение".

"Клубните треньори, с които аз се идентифицирам могат да се опишат по-лесно. Можеш да кажеш - харесвам този треньор, защото гледах отборът му как играе през последните две години".

"Аз харесвам Борусия, защото те още са конкурентни и имат система, въпреки че играчите се менят. Миналата година, още преди да дойде Гуардиола, следях Байерн Мюнхен. Те все още нямат системата на Гуардиола, но имат много ясна идея как да играят".