Президентът на Европейската федерация по хандбал Майкъл Видерер и генералният секретар на централата Мартин Хауслайтнер изпратиха благодарствено писмо до БФ Хандбал за отлично проведените във Варна две големи прояви по плажен хандбал – Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години и Европейски шампионат за мъже и жени.

Видерер беше официален гост на второто събитие, присъства на двата финални дни и връчи наградите на победителите при двата пола – Полша и Унгария.

"След забележителната организация на европейските първенства за юноши, девойки мъже и жени през 2021-ва, организирането на друга проява във Варна беше сигурно, а вие дори успяхте да надминете нашите най-високи очаквания", се казва в писмото.

Ето пълния му текст:

Скъпи г-н Президент,

Скъпи Росен,

От името на Изпълнителния комитет на Европейската федерация по хандбал използваме възможността да благодарим на Българска федерация по хандбал за организацията на EHF YAC16 Beach handball EURO 2024 и EHF Beach handball Championships 2024 във Варна, България.

След забележителната организация на европейските първенства за юноши, девойки мъже и жени през 2021-ва, организирането на друга проява във Варна беше сигурно, а вие дори успяхте да надминете нашите най-високи очаквания.

EHF и в частност официалните лица, взели участие в проявите биха искали да изразят своята благодарност към БФ Хандбал и организационния комитет за вида на състезателните арени и осигуряването на всички необходими мерки свързани с подготовката на проявите и съоръженията, както и за топлото гостоприемство, предоставено на участващите отбори и на цялото семейството на европейския плажен хандбал.

Отличният завършек на събитието не би бил възможен без усилията на членовете и екипа на Българската федерация по хандбал и местните власти, които посрещнаха топло EHF и делегациите на петдесет и шестте отбора във Варна.

Отново, както и от името на представителя на EHF Габриела Хорват и официалните лица, Ви благодарим за сътрудничеството и Ви поздравяваме за успешно проведените прояви. Молим Ви да предадете нашите благодарности и към персонала и доброволците във Варна. Специална благодарност и към властите, които допринесоха значително за този успех.

Очаквайки с нетърпение нашето бъдещо сътрудничество и още много проведени общи събития оставаме

С най-добри пожелания,

МАЙКЪЛ ВИДЕРЕР

Президент на EHF

МАРТИН ХАУСЛАЙТНЕР

Ген.секретар на EHF