Английското футболно първенство Висша лига е в решителната си фаза. В предстоящия кръг в уикенда 15-16 април ще се проведат много интересни срещи, които ще дадат отговор на много въпроси. Дори без палмс бет регистрация може да видим мачовете и коефициентите за предстоящия кръг според българския букмейкър. Хазартният оператор има много опции за залози за всеки един двубой, като лондонското дерби между Уест Хем и Арсенал приковава вниманието на 16 април, а Palms bet определя "топчиите" за фаворити.

Ако Арсенал запише успех в трудното гостуване на „Лондон Стейдиъм“, то това ще бъде нова голяма крачка на тима на Микел Артета към спечелването на титлата. „Топчиите“ ще влезнат в 31-вия кръг на Висшата лига с шест точки аванс спрямо Ман Сити, който има мач по-малко. Арсенал загуби точки в миналия кръг, след като направи реми 2:2 срещу Ливърпул на „Анфийлд“. От ключово значение е тимът на Артета да се върне на победния път. Уест Хем обаче също се нуждае от точки в битката за оцеляване. „Чуковете“ постигнаха изключително важна победа с 1:0 в гостуването на Фулъм през миналия уикенд. Сега те имат две победи в изминалите три двубоя в лигата и определено ще затруднят Арсенал в предстоящия двубой.

Ще продължи ли страхотната серия на Нюкасъл? На този въпрос ще получим отговор при гостуването на „свраките“ на Астън Вила в събота (15 април). Тимът на Еди Хоу е в серия от пет поредни победи, като вкара общо 13 гола за периода. Астън Вила обаче е също в страхотна форма и Унай Емери върши чудеса в Бирмингам. „Виланите“ имат шест победи в изминалите седем мача във Висшата лига. Астън Вила прогресира до шестото място след страхотните си резултати и ако победи Нюкасъл в предстоящия мач, то ще даде заявка за класиране в Европа.

Ще остане ли Нотингам в опасната зона? Новакът приема Ман Юнайтед през уикенда и се нуждае от точки, за да подобри шансовете си за спасение. Нотингам Форест бе извън опасната зона в голям период от сезона, но след само една спечелена точка в последните пет мача и серия без победа от девет срещи, то вече са сред последните три в класирането. Нов тежък двубой предстои на Форест и Ман Юнайтед е фаворит за победата. „Червените дяволи“ се борят за топ 4 и нямат право на грешна стъпка, така че най-вероятно ще оставят своя съперник в зоната на изпадащите.

Евертън ще се опита да поеме глътка въздух с успех над Фулъм. На „Гудисън Парк“ ще бъде много интересно, тъй като „котиджърс“ ще искат да сложат край на серия от пет поредни загуби. Сезонът бе страхотен за Фулъм, но в началото на март нещо се обърка за тима на Марко Силва. Лондончани са вече 10-ти в класирането без шансове за топ 6. Дали Фулъм ще увеличи проблемите в Евертън, който е 17-ти с равен брой точки с 18-ия Нотингам или „карамелите“ на Шон Дайш ще направят важна крачка към спасението ще разберем в събота.

Мачът Саутхемптън – Кристъл Палас също ще даде отговор на важни въпроси. „Светците“ са задължени да спечелят срещата, ако искат да оцелеят. Те са на четири точки от спасителната зона, а на хартия това е един от най-лесните им двубои до края на сезона. Кристъл Палас пък ще иска да затвърди добрата си форма след двете поредни победи над Лийдс (5:1) и Лестър (2:1), така че двубоят на „Сейнт Мери Стейдиъм“ ще бъде много интригуващ.